Ampiaisten valepesä, Sydänlangat

25,00 

ANSIO 8 EUROA (32 %) / TUOTE 

Kun jostain asiasta tykkää kovasti ja sillä saa aikaan jotain hyvää, haluaa saman kokemuksen jakaa muillekin. Uusikaupunkilainen Päivi kiinnostui ekologisista puhdistustuotteista ja päätyi
tekemään pönttöpommeja, pyykkietikkaa ja pyykinpesujauhetta. Päivin käsissä valmistuu myös ihastuttavia käsitöitä.

AMPIAISTEN VALEPESÄ – ”PÖRRIÄISIÄ PIHAPIIRISSÄ”

Vaikka ampiainen onkin hyötyhyönteinen, ei ampiaisyhdyskunnan pesiminen omassa pihapiirissä ole mukavaa. Monet ihmiset ovat allergisia ampiaisen pistolle, eikä pistos tunnu mukavalta. Rennon kesäpäivän vietto ja ruoasta ja juomasta nauttiminen voi keskeytä ampiaisten pörrätessä seurana. Jos haluat estää ampiaisten pesiytymisen pihassasi, niin toimi ennen ampiaisia. Ripusta valepesä ampiaisten suosimalle paikalle. Tärkeää on, että valepesä muistuttaa mahdollisimman paljon aitoa pesää.

Ampiaiset ovat hyvin reviiritietosia, eivätkä rakenna pesää toisen ampiaisyhdyskunnan lähettyville. Ampiaiset perustavat pesän mielellään suojaisaan paikkaan, kuten räystään alle tai katonrajaan.

Sydänlankojen suloiset valepesät on virkattu harmaasta 7-veljestä langasta ja täytetty sanomalehdellä. Oikeakin pesä on harmaa, paperimainen ja rakennusaineena on savi, vanhan laudan pinnasta tehty massa ja pehmeä puu. Ampiainen repii vahvoilla leuoillaan puun palasiksi ja yhdessä syljen kanssa siitä syntyy selluloosamainen massa.  Valepesässä on neljä ampiaista työn touhussa. Pesän saa roikkumaan ripustuslenkistä haluamalleen paikalle. Pesä on kiva sisustuselementti pihassasi tai mökin terassilla. Se on myös kiva vieminen ja myös lahjana se on ollut haluttu.

Sydänlankojen ampiaispesä on korkeudeltaan n. 10 cm ja ympärysmitta n. 32 cm.

ALOITA VARAINHANKINTA